Mira3 Logo

Askespredning

Mira III kan bestilles til at sejle ud, så du kan strø afdødes aske til søs.

Urnenedsættelse til søs, Askespredning, strø aske til søs, askestrøning. Betegnelserne er mange, men uanset, hvad man vælger at kalde det, er det en meget smuk måde at tage den sidste afsked med sine kære.

Vi sejler ud og strør asken på et af jer anvist sted (indenfor reglerne ifht afstanden fra land) eller vi kan være behjælpelige med at vælge et godt sted, som I også efterfølgende kan se fra land.

Når vi ankommer til stedet ringer vi 3 gange med skibsklokken, sætter flagene på halv og strør asken. Hvis I ønsker det kan I holde en tale for afdøde, spille et stykke musik, synge en sang eller andet, der gør jeres ceremoni personlig. Hvis I vil strø blomster for afdøde, bør det være blomsterhoveder eller kronblade. Både fordi det lægger sig smukkest på vandet, men også så der ikke driver bårebuketter, kranse mm i land.

Når aske og blomster er strøet over vandet, sejler skibet et par gange i en cirkel omkring stedet. Der afsluttes med tre slag på klokken, og flagene hejses igen.

Der er mulighed for at medbringe forplejning, hvis I vil bruge turen til en bid brød, gravøl eller lignende.

Har I særlige ønsker eller behov for vejledning, er vi gerne behjælpelige og gør, hvad vi kan, for at sætte rammerne og gøre den sidste rejse til en god oplevelse.